Applicaties in alle soorten en maten

Applicaties zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Vrijwel iedere telefoon heeft tegenwoordig een App Store, en dus hebben veel mensen toegang tot honderdduizenden apps. De smartphone is nog een steeds een vrij nieuw platform, net zoals de computer dat ooit in 1995 was tijdens de opkomst van het internet. Wat toen de website was, is nu de app.

Applicaties van DoodleSoft

DoodleSoft is sinds de release van de eerste iPhone actief bezig met de ontwikkeling van applicaties. In het begin vooral als hobby, maar al snel bleek de vraag van bedrijven erg groot te zijn. Op dit moment zijn we dagelijks bezig met het bedenken, ontwikkelen en testen van applicaties voor vele opdrachtgevers.

Push-notificaties

De snelste manier om gebruikers van een app te bereiken, is via een push-notificatie. Dit is een berichtje dat op de smartphone verschijnt als een soort sms. De naam van de app, het logo van de app en een zelfgekozen tekst verschijnt binnen 20 seconden op de smartphone van de gebruiker. Eventueel kunt u zelfs een geluidje laten afspelen, zodat de melding nog sneller opgemerkt wordt.

DoodleSoft beschikt zelf over krachtige push-servers. Hierdoor zijn we niet afhankelijk van derde partijen, en kunnen we heel snel problemen oplossen. De kans dat berichten verloren gaan is hierdoor nihil.

Koppeling met externe bronnen

Sommige applicaties hebben een koppeling met een externe bron nodig om hun werk te kunnen doen. Een voorbeeld hiervan is de SKO Kijkcijfer-App. De applicatie is in staat om elke keer de meest recente kijkcijfers op te halen uit de enorme databases van Stichting Kijkonderzoek. Hiervoor hebben we zelf een efficiënt script geschreven, zodat de opdrachtgever zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Hierdoor is de applicatie altijd up-to-date, terwijl de server van SKO minimaal belast wordt.

Hardware

Een externe bron kan ook hardware zijn. Als u een project met hardware in gedachten heeft, zoals bijvoorbeeld een wifi-stopcontact of IR-sender, dan bent u bij DoodleSoft ook aan het goede adres. Wij hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met API’s van derden, waardoor vrijwel iedere API kunnen vertalen naar een handige app.

GPS, Accelerometer, NFC, Bluetooth 4.0…

Smartphones bevatten veel technische hoogstandjes. Hier kan je met een native applicatie optimaal gebruik van maken. Wij hebben hier al erg veel ervaring mee. Bij KM Assist hebben we bijvoorbeeld de GPS-chip eens grondig onderzocht om de locatie van de gebruiker zo goed mogelijk te bepalen voor zijn ritten-lijstje dat aan het eind van het jaar naar de belasting gaat. Alles is mogelijk. Het hoeft alleen nog maar verzonnen te worden!